Mehr Chancen fur unsere jugend (2002)
print

Acest proiect a fost initial concept cu ocazia rezidentei mele artistice KulturKontakt din Viena din anul 2002. Fiind constient ca selectia mea pentru acesta rezidenta datorata si initiativelor institutionale pe care le-am dezvoltat la Iasi in acea perioada (Asociatia Vector, Bienala Periferic), am conceput un proiect artistic care sa vorbeasca despre idea de comunitate artistica si creativitate colectiva.
Folosind un slogan al primului ministru austriac de atunci, Mai multe sanse pentru tinerii nostri, am folosit bugetul meu de productie artistica pentru a invita la Viena colegii mei din Asociatia Vector. Impreuna am vizitat muzee si spatii artistice si ne-am intalnit artisti si curatori. Toate cheltuielile au fost suportate din bugetul artistic de rezidenta.
In finalul rezidentei, am instalat la galeria Kulturkontakt Gastatelier o masa de tenis de masa, invitand publicul sa o foloseasca (la Iasi toti colegii ne relaxam adesea jucand ping-pong). Ulterior, masa de tenis a fost instalata in diverse contexte expozitionale.

 

Impreuna cu colegii din Asociatia Vector aflati in vizita in Viena (septembrie 2002)

 

Proiectul a fost expus in expozitiile:

Mehr Chancen fur unsere Jugend, expozitie personala, KulturKontakt Gastatelier, Viena, 2002
Strawberry Fields Forever, expozitie personala, Galeria Noua, Bucuresti, 2005
Check-in Europe – Reflecting Identities in Contemporary Art, expozitie de grup, EPO Munchen, curator: Marius Babias, 2006

 


Matei Bejenaru, Mehr Chancen fur unsere Jugend, KulturKontakt Gastatelier, Viena, 2002

 


Matei Bejenaru, Mehr Chancen fur unsere Jugend, Galeria Noua, Bucuresti, 2005

 


Matei Bejenaru, Mehr Chancen fur unsere Jugend, in cadrul expozitiei Check-in Europe – Reflecting Identities in Contemporary Art, EPO Munchen, curator: Marius Babias, 2006