De la artele plastice la artele vizuale (2013)
print

De la artele plastice la artele vizuale este un proiect artistic prezentat in cadrul expozitiei omonime de la Salonul de proiecte din Bucuresti in perioada octombrie-noiembrie 2013. Curatoarele proiectului au fost Magda Radu si Alexandra Croitoru. In cadrul aceleiasi expozitii a fost invitat sa expuna si artistul Dumitru Oboroc.
Punctul de plecare al proiectului a fost un "mars de gândire" realizat pe 3 septembrie 2013 intre doua locatii din Bucuresti: Sala Dalles, cel mai important spatiu pentru expozitii de arte plastice din România din perioada comunista, respectiv Salonul de proiecte, un spatiu ce expune proiecte de arta contemporana in prezent. Folosind un sistem GPS, Matei Bejenaru a transpus traseul deplasarii sale intr-un desen care ulterior a fost marit la scara si transformat intr-o sculptura din otel inox.
Experientele mentale din timpul marsului artistului au fost notate in detaliu si, prin diferiti algoritmi de gandire, s-au transformat intr-un set de instructiuni pentru realizarea a doua sculpturi. In final, acestea au fost sculptate de catre artistul Lucian Smau.

 


Traseul marsului de gandire dintre Sala Dalles si Salonul de proiecte Bucuresti

 


Proiectul sculpturii din INOX

 


Notatii din timpul marsului de gandire

 

 


Sculptura din piatra realizata de sculptorul Lucian Smau

 


Imagini din expozitie